fbpx

We zitten middenin een gigantische energietransitie. Duurzaamheid is een belangrijk thema, ook op de woningmarkt. Niet voor niets geven hypotheekverstrekkers tegenwoordig tot wel 0,15% rentekorting als een huis over een energielabel A beschikt. Kan jij ook profiteren met je hypotheek?

Korting op je hypotheek dankzij een energielabel

Om te voldoen aan milieudoelstellingen is het van belang dat steeds meer woningen verduurzaamd worden. Verschillende geldverstrekkers leveren een bijdrage door korting te geven op de hypotheekrente. Die korting kan oplopen tot 0,15%. Je krijgt zo’n korting bij een nieuwe hypotheek, of bij een nieuwe rente-aanbod. Voorwaarde is dat de woning het energielabel A heeft.

Heb je een woning met een energielabel B? En heb je recent aanpassingen gedaan om het huis te verduurzamen, of ben je dit van plan? Na het voltooien van de werkzaamheden is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. De kans is groot dat je vervolgens kunt profiteren van aantrekkelijke oversluitmogelijkheden.

Energielabel en hypotheek

Bij het verduurzamen kiezen veel mensen voor zonnepanelen

Jouw duurzaamheidsprofiel

Per woning is het heel eenvoudig om een duurzaamheidsprofiel te downloaden. Dat kan gewoon hier. Het rapport geeft aan wat jouw mogelijkheden zijn om je (toekomstige) woning duurzamer te maken. Je kunt dan denken aan het gasloos maken van de woning, want in 2030 moet een kwart van alle Nederlandse huizen van het gas af zijn.

 

Maar ook het beter isoleren van een huis is slim. Denk aan de isolatie van daken, spouwmuren, de vloer en het plaatsen van beter isolerend glas. Eén van de meest gekozen oplossingen blijft natuurlijk de aanleg van zonnepanelen, wat natuurlijk ook een goed idee is.

Meer voordelen met een duurzame woning

Het verduurzamen van je woning is sowieso aantrekkelijk, omdat hier ook weer verschillende subsidies bestaan. Zo kun je de BTW terugkrijgen bij de aanschaf van zonnepanelen. Maar er bestaan meer regelingen, die soms per gemeente verschillende kunnen zijn. Hoe dan ook, het verduurzamen van een huis heeft eigenlijk alleen maar voordelen:

  • Lagere maandlasten
  • Toenemend wooncomfort
  • Een hogere verkoopprijs
  • Een beter milieu

Advies van HypotheekUitkomst

Verduurzamen is een interessant onderwerp. Maar door alle mogelijkheden, regelingen en voorwaarden kan het ook wel lastig zijn. Hulp nodig? Hoewel wij dé partij zijn voor goedkoop hypotheekadvies, beschikt HypotheekUitkomst wel over een eindeloze hoeveelheid kennis en ervaring. En daar kan jij van profiteren! Neem dus gerust contact met ons op, ook wanneer je vragen hebt over de voordelen van verduurzamen!

HypotheekUitkomst
Hypotheekadvies nodig?
Neem contact met ons op
Contact