Eerste huis kopen


Hypotheekadvies voor starters!

Sta je op het punt je eerste huis te kopen? De hypotheekadviseur van HypotheekUitkomst staat voor je klaar. De hypotheekrente staat op dit moment erg laag. Het is dan ook een goede tijd om je eerste huis te kopen. Een lage rente betekent immers lage maandlasten. Een huis kopen is vaak zelfs voordeliger dan huren!

Een huis op het oog?

Hypotheekadviseur Groningen voor startersSta je op het punt je eerste huis te kopen? De hypotheekadviseur van HypotheekUitkomst staat voor je klaar. De hypotheekrente staat op dit moment erg laag. Het is dan ook een goede tijd om je eerste huis te kopen. Een lage rente betekent immers lage maandlasten. Een huis kopen is vaak zelfs voordeliger dan huren!

✔ Wij begeleiden je gedurende het gehele traject en beantwoorden al je vragen

✔ We zoeken voor je uit hoeveel je kunt lenen en tegen welke voorwaarden

✔ We vinden de hypotheek die het beste bij je past en sluiten die voor je af


Wij zijn dé hypotheekadviseur voor starters. Hypotheekadvies
van A tot Z voor het speciale starterstarief van 1395,-!

 

NHG: wat kun je ermee?

Hypotheken tot en met € 295.000,- kun je onder voorwaarden afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie. Met de NHG weet je zeker dat je een verantwoorde en betaalbare hypotheek afsluit wanneer je je eerste huis wilt kopen. Ook werkt de regeling als een vangnet als je je hypotheek door financiële omstandigheden niet meer kunt betalen. Je betaalt eenmalig een premie van 0,9% over het totale hypotheekbedrag. Dit bedrag is aftrekbaar van de belasting. Ook betaal je met een NHG hypotheek een lagere rente. Je verdient deze kosten dus snel terug.

 

Je eerste hypotheek: Annuïteiten of Lineair?

De meeste starters die een huis kopen, kiezen voor een annuïteitenhypotheek. Je betaalt dan elke maand hetzelfde bruto-bedrag. In het begin van de looptijd bestaat dit bedrag vooral uit rente, aan het einde van de looptijd vooral uit aflossing. Je woonlasten lopen door de jaren heen wel iets op, omdat de rente, die fiscaal aftrekbaar is, door de jaren heen lager wordt, en de aflossing stijgt.

Een andere optie is een lineaire hypotheek. Hierbij los je elke maand een evenredig deel van de hypotheek af. Naast de aflossing betaal je rente over de openstaande schuld. Doordat deze in het begin van de looptijd het hoogst is, heb je in het begin ook de hoogte lasten. Je hypotheekschuld wordt wel elke maand een stukje kleiner; je bruto én netto hypotheeklasten worden hierdoor dus ook elke maand iets lager.

Wil je je eerste huis kopen? Onze hypotheekadviseur vindt de hypotheek die het beste bij je past!

Neem nu contact op voor een gratis oriëntatiegesprek!